top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDita

ZIMA ještě nekončí

CZECHING PRO LEKTORY


Milí mozkovci,


jelikož zima ještě rozhodně neskončila, podělím se s Vámi o některé aktivity, které můžete využít v té fázi zimního období, kdy se nám do něj konečně nepletou vánoční svátky. Zima bývala krásná, a tak si zaslouží být vnímána i bez Vánoc a oslav nového roku. Občas ta minulost probleskne i současností, takže slova jako sníh či sáňky zatím nejsou historismy.

Slovní zásobu na téma zima můžete se studenty trénovat na základě otázky Co patří k zimě? Výhodou je, že odpověď je v nominativu... U dětí a začátečníků používám nejdříve pexesovou variantu spojovačky (s. 2+3), u pokročilejších pak otázky rozšiřuji (např. sáňky - Máte doma sáňky? Máte staré sáňky z dětství? Vaše děti používají spíš sáňky, nebo boby? atp.). Obrázková varianta (s. 3) mi krásně slouží pro děti, kterým ještě většinou nechybí chuť a schopnost kreslit, naopak slovní verze (s. 2) je vhodnější pro zopakování slovní zásoby dospělých. Všechny strany stáhnete zde.




Kostka - milovaný pomocník. Tentokrát Vám ji nabídnu pro vyprávění příběhu a malování dle instrukcí.


Nejspíš znáte Nohavicovu Grónskou zem. Pustit ji můžete studentům i v rámci domácí přípravy, neboť úkoly jsou součástí aktivity. Zvládne ji i slovanská A1/neslovanská A2.


Pokud se Vám moje aktivity líbí, můžete moji tvorbu podpořit tím, že mě pozvete na virtuální pivo. Díky!


Co nejvíc slunečných dnů a ať se Vám hezky učí! Dita

849 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

VELIKONOCE

JARO JE TU!

bottom of page