top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDita

VELIKONOCE

Milí mozkovci,


mám tu nápovědu od AI, že mám zadat děsně zajímavý název... Asi toho nejsem schopna, jsou to prostě Velikonoce! Někdo je slaví, někdo ignoruje, nicméně pro naše studenty je to téma zajímavé, kulturní, možná multikulturní. Trochu dře ta problematika násilí na ženách ve vztahu k pomlázce, ale ponechme tohle stranou.

Velikonoce, ač mnohdy neoslavované, si drží tradici pomlázek, kraslic a beránků. Dopřejme tedy jinojazyčným studentům trochu exotiky, což je v českém prostředí celkem rarita. V loňském roce jsem publikovala kromě tradičních velikonočních symbolů aktivity na emoce, barvy a vzory, pro děti pak barvy a čísla.

Letos jsem připravila stolní hru na téma Velikonoce. Jednotlivá políčka netvoří čísla, ale písmena. Pro pokročilejší je možné zadání prvního písmene, pro nižší úrovně si postačíme s přítomností písmene ve slově.

Děti milujou kreslení (na rozdíl ode mě) - zadejme jim instrukce, co a kam namalovat do velikonočního košíku - vlevo nahoře je červené vajíčko, vpravo dole je žluté vejce s modrými hvězdičkami... Jestli fakt rádi vybarvujou, nechť si rovnou procvičí barvy v pracovním listu zaměřeném na vybarvování podle instrukcí.


Veselé Velikonoce přeje Dita.


339 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

JARO JE TU!

bottom of page