top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraDita

JARO JE TU!

CZECHING PRO LEKTORY


Milí mozkovci,


nevím, jak Vy, ale já se raduju! Sice mě tento víkend jaro okrade o hodinu spánku, ale prominu mu to. Miluju slunce, tu energii, barvy... Ale někoho naopak přepadá jarní únava. Tak co kdyby si studenti potrénovali adjektiva s kořenem na toto téma?


Ke stažení v dobré kvalitě zde.

Cvičení na adjektiva zde.


Pro nadšené zahrádkáře jsem přichystala pracovní list, ve kterém mají za úkol přiřadit slova (většinou zahradnické náčiní) k obrázkům. Kontrolu a procvičování mohou provést v online aktivitách.


Ke stažení v dobré kvalitě zde.

Cvičení na slova zde, použití slov ve větách zde.



Jasně, že jsem nezapomněla na děti! Stáhněte si třístránkový soubor a můžete používat to, co potřebujete. Moje koncepce byla taková: Pokud děti už většinu slov znají či dokážou odhadnout, nechám je pracovat s listem 1, tedy doplňovat diakritiku. Poté jim slova přečtu, aby si háčky a čárky mohly ověřit ještě sluchem. Po kontrole děti doplňují slova do listu 2. Jestliže je pro děti slovní zásoba nová, začínáme listem 3, který slouží nejdřív jako spojovačka (je nutné nastříhat tak, aby byla slova oddělena od obrázků), následuje malý trénink v podobě pexesa.


Ke stažení všechny 3 strany zde.



A to je všechno. Doufám, že Vám materiály poslouží a místo vytváření svých vlastních zvládnete třeba procházku.

Pokud se Vám moje aktivity líbí, můžete moji tvorbu podpořit tím, že mě pozvete na virtuální pivo. Díky!


Přeji krásné jarní dny a ať se Vám hezky učí! Dita

178 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

VELIKONOCE

bottom of page